Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Alkohol a drogy za volantem

HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté řidičům zakázali další jízdu 

Policisté z obvodního oddělení v Havlíčkově Brodě v sobotu 9. prosince odhalili jednoho řidiče pod vlivem alkoholu a druhého, který za volant usedl pod vlivem drog.

Dvaačtyřicetiletého muže, u něhož dechová zkouška vykázala pozitivní výsledek, zastavila policejní hlídka krátce před devátou hodinou ráno na ulici Kyjovská v Havlíčkově Brodě. Muž jel vozidlem Škoda Felicia. Naměřená hodnota dechové zkoušky činila 0,39 promile alkoholu, a také opakované měření vykázalo blízký výsledek první dechové zkoušce. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Dvaačtyřicetiletý muž se bude zodpovídat z přestupku na úseku dopravy před příslušným správním orgánem.

Kolem desáté hodiny dopoledne na ulici Humpolecká v Havlíčkově Brodě zastavila policejní hlídka osobní automobil BMW. Řidičem vozidla byl sedmadvacetiletý muž z Humpolecka. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku a test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami. V obou případech provedené zkoušky vykázaly pozitivní výsledek. Muž nadýchal 0,21 promile alkoholu. V případě testu na drogy byl výsledek pozitivní na marihuanu. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu řidič souhlasil. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Zda se v tomto případě bude jednat o trestný čin nebo přestupek na úseku dopravy, ukáže až znalecký posudek z oboru lékařství odvětví toxikologie.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

11. prosince 2017

vytisknout  e-mailem