Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí dokumentů ze spisu

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Policie České republiky, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, která je povinným subjektem podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“), obdržela dne 20. června 2023 žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., ve které požadujete následující informace:

„Vážení, obracím se na vás a prosím vás o poskytnutí

*kopie žádosti policie o poskytnutí informací dle § 8 odst. 1 TŘ z 15. 2. 2023 zaslané Městu Třešť (případně městskému úřadu)

*kopii odpovědi na uvedenou žádost a o

*kopii závěrečné zprávy PČR ve věci šetření oznámení paní X.Y.

Za poskytnuté informace předem děkuji.“.

Povinný subjekt se seznámil s žádosti z hlediska jejího obsahu a konstatuje, že se žádost o poskytnutí informace dotýká šetření, které vedl policejní orgán oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava Krajského ředitelství policie kraje Vysočina (dále jen “povinný subjekt“). Z hlediska splnění formálních náležitostí povinný subjekt konstatuje, že žádost nebyla zaslána na elektronickou podatelnu povinného subjektu - epodatelna.policie@pcr.cz, ale na podatelnu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. I přes tuto skutečnost povinný subjekt žádost vyřizuje v režimu informačního zákona.

Žádostí se žadatelka dožaduje zpřístupnění informací a poskytnutí tří dokumentů, a to konkrétně kopie žádosti policie o poskytnutí informací dle § 8 odst. 1 trestního řádu z 15. 2. 2023 zaslané Městu Třešť (případně městskému úřadu).

Žádosti v této části povinný subjekt plně vyhověl a požadovaná kopie bude poskytnuta jako příloha této odpovědi. Kopii odpovědi na uvedenou žádost žadatelce nemůže být poskytnuta, neboť ji nemá povinný subjekt k dispozici, protože tato odpověď neexistuje. Městský úřad Třešť umožnil pověřenému policistovi nahlédnutí do písemností týkajících se osob uvedených v žádosti a pořízení kopie těchto písemností.

Povinný subjekt žadatelce poskytuje jako přílohu této odpovědi požadovanou kopii závěrečné zprávy povinného subjektu ve věci šetření oznámení paní X.Y..

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
30. červen 2023

vytisknout  e-mailem