Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zebra se za tebe nerozhlédne

KRAJ VYSOČINA: Policisté chystají vyšší počet dopravních kontrol 

Poslední prázdninový víkend před začátkem nového školního roku policisté očekávají zvýšený silniční provoz a s tím související nárůst počtu dopravních nehod. Jako každoročně, tak i letos, se budou řidiči i chodci setkávat s policejními hlídkami. Policisté v Kraji Vysočina připravili na konec srpna a začátek září dopravně bezpečnostní akci. Při silničních kontrolách se policisté zaměří zejména na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, budou kontrolovat zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek a zda dodržují veškerá pravidla silničního provozu.
 
Řidiči by se měli vydávat na cesty při návratu do svých domovů řádně odpočatí, v dobré psychické náladě a pohodě. „Nervozita, nebezpečné předjíždění, rychlá jízda a únava jsou první kroky vedoucí k dopravní nehodě“, uvedl vedoucí služby dopravní policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plk. Mgr. Jan Kostečka.
 
Jednou z priorit policistů na Vysočině je docílit větší bezpečnosti chodců v silničním provozu, a proto se policisté první týden v září zaměří zejména na malé chodce. První týden nového školního roku bude pro mnoho dětí velice náročný. Po dvouměsíčních prázdninách budou mít plno zážitků a tak pohyb na přechodech pro chodce nebo po chodnících může být neopatrný, chaotický a nebezpečný. V pondělí půjdou do školy poprvé i prvňáčci. Policisté budou v době od 7:00 hodin do 8:00 hodin dohlížet na bezpečné přecházení dětí na vyznačených přechodech pro chodce v blízkosti škol v rámci celého Kraje Vysočina.
 
V této době proběhne také celorepublikový projekt „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, který je věnován právě bezpečnosti dětí na přechodech pro chodce. Policisté budou dětem klást jednoduché otázky na téma přecházení po přechodech pro chodce. Při správné odpovědi obdrží od policistů, pracovníků BESIPu a zástupců Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra malý dárek.
 
Jihlavě proběhne projekt v úterý 3. září 2013 v době od 07:00 do 08:00 hodin na přechodech pro chodce na křižovatce ulic Žižkova a Seifertova.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
30. srpen 2013

vytisknout  e-mailem