Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Začněme spolu aneb kolama dolů

KRAJ VYSOČINA - Pro motorkáře je připraven doprovodný program 

V sobotu 19. května pokračuje společná preventivní aktivita zaměřená na bezpečnost řidičů motocyklů. Projekt s názvem „Začněme spolu aneb kolama dolů“ odstartuje v Kraji Vysočina 19. května na letišti v Komárovicích. Na jízdu v našem kraji se účastníci mohou stále ještě hlásit prostřednictvím formuláře na webových stránkách Policie České republiky. Počet účastníků na jednu jízdu je z kapacitních důvodů limitován na maximální počet 200 účastníků.

Pro vyplnění přihlašovacího formuláře je nutné se přihlásit prostřednictvím uživatelského jména: Kola-2018  a hesla: Kola-2018.

PŘIHLÁŠENÍ NA SPOLEČNOU JÍZDU

Výjezd motorkářů proběhne organizovaně za doprovodu dopravních policistů na policejních motocyklech. Společná jízda se uskuteční na stanovené trase v rozsahu 80 až 90 kilometrů.  Po dojetí do výcvikového centra na Polygon v Jihlavě – Hosově, který je plánován na 12.00 hodin, budou mít dveře otevřené i ostatní motorkáři, kteří se společné jízdy nemohli zúčastnit. Na polygonu se účastníci jízdy zapojí do připraveného programu. V rámci areálu výcvikového centra proběhnou ukázky bezpečné jízdy i aktivní trénink bezpečné jízdy pro jednotlivce. Součástí programu bude i prezentace všech možností polygonu tak, aby si sami motorkáři vybírali, které prvky a kurzy si chtějí vyzkoušet a ke kurzům bezpečné jízdy se sami opakovaně vraceli. Aktivní účastníci jízdy obdrží před začátkem jízdy reflexní šle, které přispívají ke zvýšení viditelnosti v silničním provozu.

Cílem projektu je oslovení motorkářů, prezentace nových bezpečnostních prvků motorkářům a zprostředkování praktického vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů na začátku motorkářské sezóny. Přičemž primárně jde o snížení následků a počtu dopravních nehod zaviněných motorkáři a zároveň o osvětu všech účastníků silničního provozu, aby zdokonalování se v řidičských dovednostech považovali za aktivní prvek vlastní bezpečnosti. Projekt v České republice odstartoval 22. dubna na polygonu ve Vysokém Mýtě. Do realizace samotného projektu se postupně zapojí všechna výcviková centra v České republice, která se zabývají výukou bezpečné jízdy. Průběh jednotlivých akcí projektu je průběžně prezentován na webových stránkách a sociálních profilech Policie České republiky.

Více informací a formulář pro přihlášení:

http://www.policie.cz/clanek/zacneme-spolu-aneb-kolama-dolu.aspx

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

3. květen 2018

vytisknout  e-mailem