Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy o vánočních svátcích

KARLOVARSKÝ KRAJ  

Policisté v Karlovarském kraji chránili i pomáhali během vánočních svátků. Přímo na Štědrý den zahájili trestní stíhání proti dvěma mužům ve věku 18 a 19let z Ostrova nad Ohří. Muži jsou obviněni ze zločinu loupeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Společně měli 24. 12. 2012 před jednou hodinou ranní v Ostrově nad Ohří přistoupit k poškozenému, svalit jej na zem a z kapsy mu odcizit peněženku i s obsahem. Oba obvinění poté z místa i s lupem utekli. Nyní jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Během tří svátečních dnů řešili policisté v celém Karlovarském kraji různé krádeže. Pachatelé se často vloupali do různých objektů. Na Chebsku se např. pachatel vloupal do čerpací stanice, kde odcizil cigarety nebo v Kraslicích se podezřelý pokusil vloupat do obchodu. Byl však přistižen hlídkou policie a skončil v policejní cele. Kradlo se také v chatách a bytech, majitelé tak přišli o různé věci např. oblečení, peníze či nářadí. Mezi kradenými věcmi jsou také 4 mladé ovce, které byly odcizeny z ohrady poblíž Mariánských Lázní nebo v Oloví na Sokolovsku došlo k odcizení sání či přepravky s láhvovým pivem.

Dne 25. a 26. prosince vyjížděli policisté také ke čtyřem případům náhlého úmrtí. Ve všech případech nebyly na místě zjištěny žádné známky násilí, vždy však byla nařízena pitva. Celkem během posledních tří dní vyjížděli policisté ke čtyřem případům dopravních nehod. Tři se staly na Sokolovsku a jedna na Chebsku. Nikdo nebyl vážně zraněn.
Policisté také řešili různé výtržnosti či napadení, většinou se je podařilo vyřešit na místě.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
27. prosince 2012

vytisknout  e-mailem