Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úterní den s policisty na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Krádeže, alkohol a vypátrání hledaného muže 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 11. 9. 2010 přijali na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámení deseti nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy ohrožení pod vlivem návykové látky, prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, zanedbání povinné výživy a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu úterního dne také muži zákona zpracovali čtrnáct přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V úterý dopoledne 11. 9. 2010 vyjížděli trutnovští policisté do rekreačního střediska Dolce, kde dosud neznámý zloděj od jednoho z místních stánků odcizil stolní fotbal značky ROSENGART. Majitel stánku s občerstvením vyčíslil škodu na 40 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po zloději a odcizeném „fotbálku“ místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.

V úterý dopoledne 11. 9. 2012 se na trutnovské policisty obrátila s žádostí o pomoc třiatřicetiletá učitelka jednoho ze školských zařízení, které má své sídlo v Hostinném. Žena oznámila krádež peněženky, kterou jí odcizil dosud neznámý zloděj v budově školy. Policisté z provedeného výslechu zjistili, že nenechavec z volně odložené kabelky odcizil dámskou peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelých 6 tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky.

Další krádež volně odložené peněženky zaprotokolovali policisté ze Dvora Králové nad Labem. Z výpovědi poškozeného vyplynulo, že jako řidič vozidla hromadné přepravy osob prováděl v úterý dopoledne 11. 9. 2012 na autobusovém nádraží ve Dvoře Králové nad Labem pravidelnou údržbu vozidla. V době, kdy v zadní části dopravního prostředku doléval olej do motoru, dosud neznámý zloděj předními otevřenými dveřmi vnikl do autobusu, kde z palubní desky odcizil volně odloženou peněženku. V portmonce se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Vrchlabská policejní hlídka v úterý 11. 9. 2012 krátce před pátou hodinou ranní zastavila v centru Vrchlabí na Krkonošské ulici při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla Škoda. Muži zákona po provedení běžné silniční kontroly vyzvali osmatřicetiletého muže sedícího za volantem k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 2,23 promile. Nezodpovědný účastník silničního provozu přišel na místě o svůj řidičský průkaz a navíc mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti či peněžitý trest. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
Druhý případ jízdy pod vlivem alkoholu zaprotokolovali policisté trutnovského dopravního inspektorátu. Policejní hlídka zastavila předepsaným způsobem v úterý ráno 11. 9. 2012 na Bojišti řidiče osobního motorového vozidla Ford. Po kontrole dokladů se devětačtyřicetiletý muž sedící za volantem podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Přístroj prokázal 0,31 promile. Nezodpovědný řidič přišel na místě rovněž o své řidičské oprávnění. Vzhledem k naměřenému množství alkoholu bude uvedený případ řešen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který může být správním orgánem uložena vysoká pokuta a vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Trutnovští kriminalisté v úterý 11. 9. 2012 krátce před polednem díky výborné místní a osobní znalosti vypátrali v centru Jilemnice třiašedesátiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na uvedeného pána vydal Okresní soud v Jablonci nad Nisou příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž omezený na osobní svobodě skončil na policejním útvaru, odkud byl po provedení potřebných úkonů eskortován do jedné z vazebních věznic, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby.

Dopravní policisté v průběhu úterního dne vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Policisté v bílých košilích zjistili 20 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedená protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 8 tisíc korun. Dechové zkoušce se v průběhu úterního dne podrobilo 52 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.

V průběhu druhého dne tohoto pracovního týdne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek.
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 76 telefonátů, 34 z nich bylo využito a zbývajících 42 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Bc. Udo Ertner
12. 9. 2012 v 11:00

vytisknout  e-mailem