Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řídím, piju nealko

Alkohol za volant nepatří 

V úterý 24. července se v Trutnově konala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která byla široké veřejnosti představena pod názvem „ Řídím, piju nealko“.  Uvedená akce je zaměřena na kontrolu řidičů motorových vozidel, zdali před nebo během jízdy nepožili alkoholický nápoj.
Uvedené akce se zúčastnili dopravní policisté, policista z preventivně informační skupiny a promotérka akce, která slušným řidičům předávala dárky. Dopravní policisté každého ze zastavených řidičů řádně zkontrolovali a poté jej vyzvali k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu. Každý z řidičů, který uvedenou zkouškou prošel s výsledkem 0,00 promile, na místě obdržel nealkoholické pivo, testr na zjištění alkoholu v dechu a několik upomínkových předmětů věnovaných Policií České republiky. Hlavním úkolem této akce bylo působení na řidiče, aby neusedali za volanty svých vozidel pod vlivem alkoholického nápoje.
Uvedená akce se v Trutnově konala na dvou místech. Od 9:00 – 10:00 byly kontroly prováděny na odstavné ploše na Bojišti, od 14:00 – 15:00 jsme vybrali odstavnou plochu nedaleko trutnovské elektrárny. Během dvou hodin hlídka dopravních policistů zastavila ke kontrole na tři desítky řidičů motorových vozidel. Řidiči byli příjemně překvapeni, když byli za slušnost na silnici odměněni shora uvedenými dary.
Jeden z řidičů, který byl zastaven v úterý dopoledne na prvním z uvedených stanovišť krátce před desátou hodinou, si z místa neodvezl nic, co víc, ze stanoviště byl nucen odejít po svých. Čtyřicetiletý pán, který řídil firemní osobní motorové vozidlo, ve kterém převážel další dva kolegy, nadýchal 0,5 promile. Nezodpovědný účastník silničního provozu na místě přišel o svůj řidičský průkaz a zadokumentovaný přestupek bude v nejbližší době předán správnímu orgánu k dalšímu opatření. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu může být správním orgánem uložena vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.
Policie České republiky by tímto chtěla všem řidičům, kteří se na silnicích chovají zodpovědně, ohleduplně a slušně, poděkovat. Uvedená akce Řídím, piju nealko, měla být těm několika zastaveným řidičům poděkováním za jejich slušnost a zodpovědnost.   
nprap. Bc. Udo Ertner
25. 7. 2012

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem