Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slavnostní slib nováčků a oceňování

KRAJ – Policejní řady posílilo 24 nových strážců zákona.  

Slavnostní událost u příležitosti složení slibu nových policistů Královéhradeckého a Pardubického kraje se uskutečnila 22. srpna v Hradci Králové na Ulrichově náměstí. Čtyřiadvacet nově nastupujících policistů, 11 z Královéhradeckého kraje a 13 z Pardubického, do rukou ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje brigádního generála Martina Červíčka a náměstka ředitele pardubického policejního ředitelství plukovníka Petra Sehnoutky složilo služební slib.
 
Dalšími hosty, kteří se slavnostního shromáždění účastnili, byli hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc a velitel vzdušných sil Armády České republiky brigádní generál Libor Štefánik, ale také služební funkcionáři a rodinní příslušníci nových a oceňovaných kolegů.
 
K slavnostnímu rázu celého aktu přispěla přítomnost Čestných jednotek obou krajských ředitelství, Čestné jednotky četnické pátrací stanice Praha a v neposlední řadě Hudby Hradní stráže a policie České republiky, která svými fanfárami a dalšími skladbami událost doprovázela a podtrhovala tím slavnostní atmosféru.
 
Po úvodních slovech brigádního generála Martina Červíčka a hejtmana Lubomíra France, během nichž byla připomenuta i historie policie, přednesla zástupkyně nově přijatých policistů služební slib. První přání novým policistům a poděkování oceňovaným kolegům za jejich dobrou práci zazněla z úst plukovníka Petra Sehnoutky.
 
Poté již následovalo ocenění 19 kolegů, policistů a občanských zaměstnanců obou krajských ředitelství, medailemi policejního prezidenta za Zásluhy o bezpečnost, Za věrnost I., II. a III. stupně, Čestnou medailí a Plaketami.
 
Všichni přítomní po slibu nováčků a předání ocenění uctili památku policistů, kteří nasadili při výkonu svého povolání život a již se ze služby ke svým rodinám nevrátili.
 
Náročnost služby vlasti, kterou policisté i vojáci plní, tak aby byl zachován mír pro nás pro všechny, připomenul brigádní generál Libor Štefánik.
  
Fotogalerii naleznete zde.
  
24. srpna 2014
mjr.Mgr. Ivana Ježková
mjr. Bc. Jitka Vavřinová   

vytisknout  e-mailem