Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Služba kriminální policie a vyšetřování

Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o sdělení informací týkajících se zahraniční služební cesty vyšetřovatelů v rámci šetření probíhajícího trestního řízení. Konkrétně požadoval: 1) Jak je cesta vyšetřovatelů na úkon, kterému byli přítomni dne 15. 4. 2014 ve Slovenské republice, evidována účetně? 2) Kdo a jakým způsobem platil náklady na cestu vyšetřovatelů dne 15. 4. 2014? 3) Jakým dopravním prostředkem vyšetřovatelé cestovali dne 15. 4. 2014 ke shora uvedenému úkonu ve Slovenské republice? 4) Jaké byly konkrétní náklady na tento dopravní prostředek? 5) Z jakého důvodu není u Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy evidována zahraniční služební cesta vyšetřovatelů? 

Žadateli byly sděleny následující informace:
1) Služební cesta do Slovenské republiky uskutečněná dne 15. 4. 2014 je na Krajském ředitelství policie hlavního města Prahy účetně evidována v souladu se zákonem o účetnictví.
2) Náklady na předmětnou služební cestu byly hrazeny z rozpočtu Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.
3) Vyšetřovatelé cestovali služebním motorovým vozidlem Policie ČR, Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, tovární značky ŠKODA OCTAVIA 1,6 v civilním provedení.
4)  V rámci uvedené zahraniční cesty bylo služebním vozidlem najeto celkem 820 km. Náklady, které byly v rámci této cesty vynaloženy na provoz vozidla nelze zjistit, neboť náklady na provoz každého služebního motorového vozidla se účtují jednou za měsíc, kdy se k poslednímu dni kalendářního měsíce dohromady zaúčtují všechny jízdy daného vozidla uskutečněné v období jednoho kalendářního měsíce.
5) Předmětná zahraniční služební cesta je u Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy řádně účetně zaevidována v souladu se zákonem o účetnictví. Z aktuálně dohledaných podkladů odboru rozpočtu a účetnictví krajského ředitelství a z knihy provozu služebního vozidla bylo zjištěno, že povinný subjekt dne 22. 8. 2016 omylem podal žadateli nepřesnou informaci o tom, že se služební cesta do Slovenské republiky dne 15. 4. 2014 neuskutečnila. Za chybu v uvedeném údaji se povinný subjekt žadateli omluvil. 

vytisknout  e-mailem