Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města prahy, Odbor služby dopravní policie

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o sdělení v souvislosti se spisem vedeným pod č.j. KRPA-185922-2/čj-2017-000006. Žadateli byly na jeho dotazy poskytnuty následující informace: 

1) Jak přišel policista k informaci, že fyzická osoba (žadatel) je provozovatelem konkrétního vozidla?
Tato skutečnost byla uvedena ve spise k dopravní nehodě, kterou společně s žádostí o provedení výslechu žadatele zaslali na pražské oddělení dopravních nehod z dopravního inspektorátu Územního odboru Kroměříž Krajského ředitelství policie Zlínského kraje.

2) Kdo vykonává kontrolní činnost nad prací konkrétního policisty?
Kontrolní činnost vykonává vedoucí oddělení dopravních nehod a jeho zástupce.

3) Která osoba (jméno a služební zařazení) poskytla informace o tom, že žadatel je provozovatelem vozidla, dále požadoval sdělení jaká opatření v rámci PČR byla přijata, aby Policie ČR a její příslušníci dodržovali zákony a nepoužívali nepravdivé informace k nucení dostavit se k podání vysvětlení pod pohrůžkou sankcí? 
Oprávnění požadovat zmíněné informace má zpracovatel spisového materiálu, který je vedený u dopravního inspektorátu Územního odboru Kroměříž, činnost zúčastněných policistů Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy prochází prověřováním kontrolních orgánů, v případě zjištění pochybností bude věc řešena v kompetenci služebního funkcionáře.  

4) Jak byl za své konání potrestán konkrétní policista?
Policista dosud potrestán nebyl, dosud probíhá prověřování kontrolních orgánů.

Žadateli bylo dále sděleno, že na ostatní body jeho žádosti je k odpovědi kompetentní příslušný služební funkcionář z Krajského ředitelství policie Zlínského kraje, Územního odboru Kroměříž.

vytisknout  e-mailem