Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve které žádal o poskytnutí informací ve věci vydávání stanovisek k možnosti zřízení a provozování reklamních zařízení ve smyslu §31, zákona č. 13/1997 Sb.. 

Žadateli bylo k jeho dotazům sděleno následující:

1) V předmětném období od 1. 10. 2023 do 31. 12. 2023 nebyla naší součásti doručena žádná žádost o vydání souhlasu dle výše uvedeného ustanovení od fyzických osob a soukromoprávních právnických osob.

2) Ve spisové evidenci nebyla dohledána ani žádost ve stejné věci od Magistrátu hl. m. Prahy, Odboru pozemních komunikací a drah, oddělení silničního správního úřadu.

3) Mezi doručenými oznámeními o zahájení řízení bylo v uvedeném období dohledáno 23 oznámení týkající se povolení zřízení a provozování reklamního zařízení.

4) Ve všech těchto případech bylo v textu oznámení uvedeno, že se jedná o stávající reklamní zařízení a dané reklamní zařízení bylo povoleno po souhlasu policie. Vzhledem k této zmínce a nutnosti brát v potaz předchozí stanoviska téhož orgánu (správní řád) bývá na tato oznámení reagováno pouze při zásadní změně dopravní situace v lokalitě a výraznému zvýšení počtu dopravních nehod. K těmto případům v období 1. 10. 2023 - 31. 12. 2023 nedošlo a na žádné z oznámení tak v uvedeném termínu nebylo reagováno.

Současně bylo žadateli sděleno, že s případnými (upřesňujícími) dotazy je možno obrátit se přímo, mimo režim zákona 106/1999 Sb., na oddělení dopravního inženýrství Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy, Kongresová 2/1666, Praha 4.

vytisknout  e-mailem