Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve které žádal o poskytnutí informace týkající se dotazu na úklid sněhu ze služebních motorových vozidel (dodávek) policie a podání oznámení ohledně podezření ze spáchání trestné činnosti a dopravních přestupků. 

Žadateli bylo sděleno následující:

K dotazu týkající se úklidu sněhu ze služebních motorových vozidel policie, povinný subjekt poukazuje na ustanovení § 3 odst. 3 zákona o svobodném přístupu k informacím, podle kterého se informací „rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči, zejména obsah písemného záznamu na listině, záznamu uloženého v elektronické podobě nebo záznamu zvukového, obrazového nebo audiovizuálního.“, a dále na ustanovení § 2 odst. 4 zákona o svobodném přístupu k informacím, kdy se povinnost poskytnout požadované informace „netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací.“.

Podání oznámení ohledně podezření ze spáchání trestné činnosti a dopravních přestupků bylo postoupeno dle příslušnosti na Obvodní ředitelství policie Praha I a Speciální pořádkovou jednotku Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.

vytisknout  e-mailem