Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy

Žádost: Žadatelka si podala žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádala o sdělení k přítomnosti policistů na opatření z 10. 1. na 11. 1. 2019, konkrétně žádala odpovědi na následující dotazy: 1) Co pohledávalo toto policejní uskupení na daném místě v noci ze dne 10. 01. 2019 na 11. 01. 2019, když viditelně nedocházelo k žádnému protiprávnímu jednání? 2) Proč byl na místě velitel SPJ a zástupce? 3) Bylo na tuto akci téhož dne vyhlášeno bezpečnostní opatření? 4) Pokud bylo, kdo a proč jej vyhlásil? 5) Kolik příslušníků se této policejní akce účastnilo? 6) Kdo a z jakého důvodu povolil účast vedoucích služebních funkcionářů v civilu? 

Odpověď:  Žadatelce byly poskytnuty následující informace:

  1. Plnilo úkoly vyplývající ze zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky.
  2. Z důvodu plnění služebních úkolů, metodické a kontrolní činnosti, související s přítomností SPJ Praha na daném místě.
  3. Ano bylo.
  4. Ředitel Obvodního ředitelství policie Praha III, za účelem zajištění klidu a veřejného pořádku v souvislosti s oznámeným shromážděním za účelem oslavy mezinárodního dne lachtanů, tuleňů a velryb před budovou Kliniky a svoláním protestní akce pod názvem Kliniku nedáme – přátelská snídaně – akce/protest proti exekučnímu příkazu k vystěhování.
  5. 109 policistů.
  6. Nikdo, vedoucí služební funkcionáři byli na místě v době osobního volna.

vytisknout  e-mailem