Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 o svobodném přístupu k informacím, ve které žádal sdělení informací o průběhu řízení KRPA-505939/TČ-2015 a to v rozsahu: Uvedení data zahájení trestního řízení, data zahájení trestního stíhání konkrétní osoby/osob, spisové značky usnesení o zahájení trestního stíhání, počtu stíhaných/prověřovaných osob, typu stíhané/prověřované osoby, zdali jde o fyzickou osobu nebo právnickou osobu, jestli jsou obvinění stíhaní na svobodě, vazebně nebo jako uprchlí, názvu dozorujícího státního zastupitelství, jména a příjmení dozorujícího státního zástupce, právní kvalifikace posuzovaného skutku, předpokládané škody, informace, zdali došlo k zajištění věci a podle jakého odstavce § 79 trestního řádu a kdy toto zajištění věci nabylo právní moci, počtu poškozených osob, typu poškozené osoby, zdali jde o fyzickou nebo právnickou osobu, jednotlivých nároků, se kterými se poškozené osoby přihlásily do trestního řízení. 

Dále uvedení data zrušení/odložení/zastavení trestního stíhání, data podání obžaloby s uvedením spisové značky dozorovaného případu, jména a příjmení státního zástupce, který obžalobu podal, názvu soudu, kterému byla obžaloba podána, jména a příjmení soudce, kterému byl případ přidělen, dat a spisových značek všech rozhodnutí soudu v žalované věci, výsledku trestního řízení před soudem, včetně uvedení výroku o vině a trestu a data pravomocného ukončení věci.

Odpověď: Žadateli byly poskytnuty následující informace. Úkony trestního řízení v trestní věci vedené pod č. j.: KRPA-505939/TČ-2015-000093 byly zahájeny dne 5. 1. 2016, usnesení o zahájení trestního stíhání bylo vydáno pod spisovou značkou KRPA-505939-583/TČ-2015-000093, v dané věci je stíháno 11 osob, jedná se o fyzické osoby, všechny osoby jsou stíhány na svobodě. Dozorujícím státním zastupitelství je Městské státní zastupitelství v Praze. Skutek je kvalifikován jako zvlášť závažný zločin dotační podvod dle ust. § 212 odst. 1, odst. 6 písm. a) trestního zákoníku a zvlášť závažný zločin poškození finančních zájmů Evropské unie dle ust. § 260 odst. 1, odst. 5 trestního zákoníku. K dotazu o podání obžaloby a všem následujícím informuji, že obžaloba v dané věci dosud podána nebyla a tudíž nedošlo ani k událostem následujícím. 

vytisknout  e-mailem