Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Začíná motorkářská sezóna

PROSTĚJOVSKO - Opatrní musí být všichni. 

S přicházejícím jarem se také bude doplňovat skladba účastníků silničního provozu. K v zimním provozu většinově zastoupeným automobilům se se stoupajícími teplotami přidávají také motocyklisti, cyklisti a častější bude také výskyt chodců na komunikacích mimo obce. Proto je třeba se na tento fakt připravit a uvědomit si, že tito účastníci mohou být hůře viditelní a rozhodně jsou zranitelnější. Zvýšená opatrnost by však neměla platit jen pro řidiče automobilů, ale také pro uvedené skupiny účastníků provozu. Zejména motorkáři by si po zimě měli připomenout, že v provozu jsou přehlédnutelnější a zranitelnější než když řídili automobily. Tomu by pak měli přizpůsobit i styl své jízdy a dbát potřebné opatrnosti.

Té zřejmě úplně nedbal osmapadesátiletý motocyklista, který v neděli 7. dubna 2019 před patnáctou hodinou na stroji značky Suzuki havaroval při jízdě z Kostelce na Hané do Prostějova. Dle svých slov nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a tak při prudkém brzdění před

železničním přejezdem došlo k podklouznutí předního kola motocyklu a jeho pádu na komunikaci. Po pádu na komunikaci motocykl setrvačností pokračoval přes železniční přejezd. Při havárii řidič i jeho devětatřicetiletá spolujezdkyně utrpěli zranění, se kterými byli převezeni do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na motocyklu a vybavení jeho posádky byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

por. Mgr. František Kořínek

8. dubna 2019

Odkazy do noveho okna

DN motocykl

DN motocykl 

Detailní náhled

DN motocykl

DN motocykl 

Detailní náhled

DN motocykl

DN motocykl 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem