Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Skončil ve vězení

PŘEROVSKO - Do výkonu zrovna nespěchal a navíc se dopouštěl trestné činnosti. 

Minulý týden byl ve větší obci kousek od Přerova omezen na svobodě 35letý muž, který měl být na základě příkazu brněnského městského soudu dodán do výkonu trestu odnětí svobody, protože se vědomě vyhýbal nástupu do vězení a taky z důvodu podezření, že se dopouštěl protiprávního jednání, které souviselo s drogami. Spolu s ním byli zadrženi další dva muži, kteří byli na místě s podezřelým. Jednalo se o uživatele a odběratele návykových látek, kteří byli po zadokumentování ještě téhož dne propuštěni na svobodu.
Při prováděné domovní prohlídce podezřelý s policisty spolupracoval a dobrovolně vydal necelých 3,7 kg marihuany, 7 g hašiše, 0,1 g pervitinu, 66 ks rostlin konopí v různých fázích květenství, kelímky s mastmi z konopného výtažku o hmotnosti necelých 1, 3 kg, hnojiva a další věci související s výrobou a distribucí omamných a psychotropních látek.
Šetřením se zjistilo, že minimálně od roku 2018 na zahradě domu opakovaně pěstoval a staral se o rostliny konopí setého, aby z nich měl později užitek nejen pro sebe, ale i pro další odběratele. Marihuanu rozšiřoval mezi uživatele na Přerovsku a Olomoucku a k tomu obchodoval i s pervitinem, který podle potřeby některým daroval za poskytnutí různých služeb.
Ještě ten samý den, kdy byl omezen na svobodě, ho policisté eskortovali do výkonu trestu odnětí svobody při Vazební věznici v Olomouci. Ve vězení si bude odpykávat svůj trest za předchozí trestnou činnost, která ale nesouvisela s distribucí drog.
Tento týden zahájil policejní komisař trestní stíhání podezřelého muže jako obviněného z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za které mu hrozí, s ohledem na množství návykových látek, se kterými disponoval až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Miluše Zajícová
30. července 2020

vytisknout  e-mailem