Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Skončil ve vazbě

KOJETÍN - Kradl pořád dokola, hlavně cigarety a alkohol. 

Od poloviny ledna se policisté kojetínského obvodního oddělení potýkali s nárůstem krádeží vloupáním do různých provozoven. Již koncem ledna měli podezření na konkrétní osobu, která se této majetkové trestné činnosti v jejich teritoriu dopouštěla. Podezřelým byl 30letý muž, který nebyl pro kojetínské policisty až takovou neznámou, protože již v minulosti kradl a dopustil se i závažného násilného trestného činu. Byl za to odsouzen k trestu odnětí svobody, ze kterého se vrátil v polovině loňského roku. Od poloviny ledna letošního roku až do doby zadržení zadokumentovali policisté pět případů jeho protiprávního jednání.

První případ šetřili v souvislosti s krádeží v marketu v Kojetíně na ulici Olomoucká, kde ukradl 4 lahvová piva, která pronesl bez zaplacení mimo prostor prodejny. Pracovníci ostrahy si toho všimli, ale podezřelý muž se dal vzápětí na útěk. Aby zloděje dostihli, nasedli do služebního vozidla a jeli za ním. Pachatel jim chtěl v pronásledování zabránit, tak jednu z lahví hodil po vozidle, které tím poškodil a způsobil na něm škodu 6 500 Kč. Únik se mu ale nezdařil, pracovníci ho zadrželi a předali do rukou policistů.
K dalšímu nekalému počínání se rozhodl na začátku února na ulici Kroměřížská. V nočních hodinách za pomoci betonové dlažby rozbil okno do skladu prodejny a vzniklým otvorem pak vlezl dovnitř. Z obchodu ukradl alkohol, cigarety a další zboží v hodnotě, která prozatím nebyla vyčíslena, ale jistě přesáhne částku 5 000 Kč. Ten samý den byl v odpoledních hodinách policisty zadržen a k vloupání do prodejny se doznal. Nicméně ve své trestné činnosti pokračoval dál.
O týden později, za pomoci železné rohože, rozbil sklo na vstupních dveřích prodejny na ulici Dudíkova a vzniklou dírou se dostal do objektu. Po rozbití dalších dveří vnikl do samotné prodejny, kde se středem jeho zájmu staly opět cigarety a tabákové výrobky v hodnotě 6 038 Kč. Při opouštění prodejny ho policisté na ulici zadrželi.
O čtyřicet osm hodin později se objevil v marketu na ulici Olomoucká, kde ho pracovníci ostrahy již v minulosti nachytali při krádeži. Do kapsy mikiny, kterou měl na sobě, dal deodorant v hodnotě 100 Kč. Stejně jako v předešlém případu za zboží nezaplatil a měl v úmyslu odejít. Za pokladnou byl osloven pracovníkem ostrahy, aby ho následoval do kanceláře. Tentokrát se o útěk nepokusil, ale zničil ukradený deodorant.  Místo toho, aby odcizené zboží vrátil a to se mohlo dát zpět na prodejnu, tak s ním hodil o zem a tím ho znehodnotil.
Neúspěch ho neodradil a o pár hodin později, ještě ten samý den, rozbil okno od šatny v budově čerpací stanice na ulici Padlých hrdinů. Pak vlezl oknem dovnitř a odcizil tam cigarety různých značek za 43 653 Kč. Na poškození způsobil další škodu za necelé 2 000 Kč. Policisté jako pachatele vytipovali podezřelého, který se také ke krádeži nakonec přiznal.   

Policisté po posledním skutku podezřelého, se souhlasem státního zástupce pro opakovanou majetkovou trestnou činnost, zadrželi a sdělili mu ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádež a poškození cizí věci. K trestné činnosti, kterou na Kojetínsku páchal, se doznal. Státní zástupce obdržel od policistů podnět k jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval a obviněný ve středu 14. února putoval do vazební věznice.  

por. Mgr. Miluše Zajícová
20. února 2018

vytisknout  e-mailem