Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řídím, piju nealko!

PŘEROVSKO - I u cyklistů platí nulová tolerance alkoholu. 

Dne 15. srpna 2022 proběhla u cyklostezky v Oseku nad Bečvou na Přerovsku dopravně preventivní akce v rámci kampaně s názvem „Řídím, piju nealko pivo“.

Tento celorepublikový preventivní projekt každoročně organizuje Český svaz pivovarů a sladoven za podpory Policie ČR a BESIP Ministerstva dopravy ČR. Také letos je jeho hlavním cílem zvýšit povědomí řidičů motorových i nemotorových vozidel o nealko alternativě piva a snížit tak rizika dopravních nehod zapříčiněných jízdou pod vlivem alkoholu a zejména rizika následků dopravních nehod cyklistů.

Kromě policistů přerovského dopravního inspektorátu se do akce zapojila policejní preventistka i krajský koordinátor BESIP Ing. Miroslav Charouz. Při kontrole jsme pozornost zaměřili na všechny účastníky silničního provozu, ale především na cyklisty. U těch totiž platí stejnou měrou nulová tolerance alkoholu.

Za první pololetí tohoto roku evidujeme v okrese Přerov celkem 19 dopravních nehod způsobených v důsledku konzumace alkoholu. Za stejné období v loňském roce jsme řešili 21 takových dopravních nehod. Za celý rok 2021 jsme zaevidovali celkem 50 dopravních nehod, které zavinil alkohol. Žádná z těchto dopravních nehod si naštěstí nevyžádala lidský život.

Všichni zkontrolovaní cyklisté, kterých byly přibližně tři desítky, měli vše v pořádku, odměnili jsme je proto nealkoholickým pivem i jednorázovým alkohol-testerem. Ten má za úkol řidiče naučit zodpovědnosti tím, že si před jízdou mohou provést orientační dechovou zkoušku v případě, že si nejsou jisti, zda mohou řídit, například pokud předchozí den alkohol požívali.

Více informací ke kampani se dozvíte na webových stránkách www.rpnp.cz.

por. Mgr. Lenka Vanková
16. srpna 2022

Odkazy do noveho okna

Řídím, piju nealko pivo

Řídím, piju nealko pivo 

Detailní náhled

Řídím, piju nealko pivo

Řídím, piju nealko pivo 

Detailní náhled

Řídím, piju nealko pivo

Řídím, piju nealko pivo 

Detailní náhled

Řídím, piju nealko pivo

Řídím, piju nealko pivo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem