Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Preventivní a dopravně bezpečnostní akce

Šumperk - policisté kontrolovali restaurace i řidiče  

K předcházení páchání trestné činnosti majetkového charakteru a v rámci preventivní akce „Nová tvář prevence závislostí“ a s plánem bezpečnostních a dopravně bezpečnostních akcí Územního odboru vnější služby Šumperk, proběhlo na teritoriu města Šumperk dne 18. 12. 2009 od 15.00 do 22.00 hodin bezpečností opatření.
Do opatření bylo nasazeno celkem 40 policistů a 13 služebních vozidel. Akce byla zaměřena na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvím a nezletilcům, kontrola osob v pátrání, užívání hracích automatů mladistvími osobami a výskyt užívání omamných a psychotropních látek. Dále byly prováděny kontroly u vytypovaných lokalit u marketů, parkovišť, v parcích, vlakového a autobusového nádraží na uzamčení vozidel, uložení věcí, dodržování veřejného pořádku. Rovněž byla provedena kontrola ubytoven a to Třemešek, Armáda spásy, ubytovna Šenkes a hotel Moravan. Ve větší míře probíhaly kontroly na silnicích, které byly zaměřené především na alkohol za volantem a na přítomnost omamných a psychotropních látek.
 
V průběhu akce bylo zkontrolováno celkem 14 provozoven v teritoriu města Šumperk, při kterých nebyli zjištěni žádní mladiství s pozitivní dechovou zkouškou. Při kontrolách byla vypátrána jedna osoba, na kterou byl vydán příkaz k zatčení.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V rámci dopravní bezpečnostní akce bylo zkontrolováno 676 vozidel, zjištěno bylo 58 přestupků, za které bylo uloženo 40 blokových pokut v celkové výši 21600 Kč.
Byl zjištěn jeden pachatel trestného činu maření úředního rozhodnutí. Podezřelého 44letého muže ze Šumperska, kontrolovala hlídka policie na ulici ČSA v Šumperku v 19.15 hodin. Muž řídil osobní motorové vozidlo Opel Astra i přesto, že mu byl rozsudkem Okresního soudu v Šumperku uložen zákaz řízení motorových vozidel do srpna 2011. Podezřelý byl na místě zadržen.             
  
 
Akce podobného charakteru budou ve zvýšené míře i nadále pokračovat v celém okrese Šumperk!!!

vytisknout  e-mailem