Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policistům neutekl

PROSTĚJOV - Na pokyn nezastavil, ujížděl, pak utíkal, ale stejně byl dopaden. 

Ve čtvrtek 21. září 2017 před půlnocí chtěli policisté z obvodního oddělení Prostějov 2 v Žeranovské ulici v Prostějově zastavit a zkontrolovat osobní automobil značky BMW a jeho řidiče. Na výzvy k zastavení však řidič nereagoval a naopak policistům začal ujíždět. Ti ujíždějící vozidlo pronásledovali Drozdovickou ulicí na Sídliště Svobody. Tam devětadvacetiletý řidič vozidlo zastavil, vyskočil a policistům začal utíkat. Policista byl však rychlejší a muže dostihl. Protože pronásledovaný neuposlechl výzvy k zastavení, byl policistou zastaven a zadržen za pomoci donucovacích prostředků. Při zadržení nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.

Následným šetřením policisté zjistili, že muž má rozhodnutím Magistrátu města Prostějova až do prosince 2017 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Protože byl muž zcela zjevně pod vlivem omamných látek provedli u něho policisté zkoušku na jejich přítomnost. Ta byla pozitivní na látky amphetamin/metamphetamin a cannabis. Muž přiznal užití jedné dávky pervitinu dne 16. září a tří „skleněnek“ marihuany bezprostředně před jízdou. Výzvu k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření odmítl.

Pro své jednání je nyní podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s trestní sazbou odnětí svobody až na dvě léta a přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten mu pak hrozí pokuta od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.

por. Mgr. František Kořínek

22. září 2017

vytisknout  e-mailem