Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupežné přepadení seniorky

V pořadí čtvrté loupežné přepadení objasnili během krátké doby jeseničtí policisté.  

Fenomén doby – loupežné přepadení
Nedostatek financí v dnešní době řeší každý po svém. K odsouzení hodnému řešení se rozhodla 21letá  žena z Jeseníku. V neděli 21. února přepadla 71letou ženu, která šla uličkou kolem řeky Bělé do Smetanových sadů. Útočnice na bezbrannou seniorku skočila zákeřně zezadu a povalila ji na zem. Tam jí začala tahat za ucho kabelky, které jí po chvilce vytrhla a s lupem utíkala pryč. Žena se ani nezmohla na volání o pomoc, pouze křičela, ať jí kabelku vrátí. Jelikož v minulosti měla vážné poranění pánve a zad, tak se ani nebránila. V šoku, po celém incidentu zavolala na policii a celou událost nahlásila. Jelikož se všechno stalo rychle a zezadu, tak uvedla, že útočníkem byl muž. Policisté okamžitě zahájili rozsáhlé pátrání po útočníkovi. Operativním šetřením a hlavně díky osobní znalosti z řad možných pachatelů kriminalisté zjistili, že by se mohlo také jednat o ženu. Netrvalo dlouho a v pondělí 22. února v pravé poledne si pro ni přijeli do místa bydliště. Na policejní stanici se ke všemu přiznala. Uvedla, že ženu okradla z důvodu finanční nouze. Při krádeži z peněženky odcizila finanční hotovost ve výši 400,- Kč a platební kartu, kterou v zápětí zneužila, jelikož u karty byl přiložený PIN kód. Z bankomatu vybrala finanční hotovost ve výši 5.000,- Kč. Z této částky 3.000,- Kč prohrála v místní herně a 300,- Kč dala kamarádovi, aby si mohl zaplatit ubytování. Zbytek si nechala pro vlastní potřebu.
Žena je v současné době v cele předběžného zadržení a čeká na verdikt soudu, zda na ní uvalí vazbu. Za zločin loupeže jí v krajním případě hrozí až desetileté odnětí svobody.
 Za poslední měsíc je to již čtvrté loupežné přepadení na Jesenicku a díky vysoce precizní práci jesenické policie, se vždy během pár hodin podařilo pachatele dopadnout.  

por. Jiří Černěnko
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem