Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupežné přepadení banky

OLOMOUCKO, ŠTERNBERK - Z banky si odnesl v řádu několik desítek tisíc korun.  

Ve čtvrtek 22. září krátce po deváté hodině ráno došlo k loupežném přepadení banky na ulici Bezručově ve Šternberku. Prozatím neznámý pachatel, maskovaný motocyklovou helmou, přistoupil k pokladnímu pultu a pod pohrůžkou krátké střelné zbraně a se slovy “dělej, dej mi peníze do tašky", přinutil obsluhu k vydání peněz. Jednalo se v řádu o několik desítek tisíc korun.  Poté z banky i s penězi utekl. Ke zranění osob nedošlo. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Podle získaného popisu se mělo jednat o pachatele vysokého mezi 180 – 190 cm, štíhlé postavy, s delšími vlasy. Hovořil česky, bez přízvuku. Na sobě měl mít černou motocyklovou helmu s červenými pruhy, černou bundu s bílými a červenými pruhy, šedé kalhoty a na rukou tmavé rukavice. Z banky měl odejít směrem k potoku Sitka.

Kriminalisté se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc. Pokud by někdo z přiložených fotografií pachatele poznal, případně by disponoval jakýmikoliv informacemi, které by vedly k jeho zjištění, ať neprodleně kontaktuje policisty prostřednictvím linky 158.

Za  spolupráci děkujeme.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

23. září 2016

vytisknout  e-mailem