Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kdo chce kam...

HRANICKO - Ani neustálé upozorňování si neberou k srdci.  

Včera vyjížděli policisté z hranického obvodního oddělení k vykradeným vozidlům, při kterých byla majitelům způsobena velká škoda zejména na poškození vozidla. Na základě oznámení na stopadesátosmičku vyrazili krátce před osmou hodinou ranní do obce Bělotín a vzápětí pokračovali do obce Potštát. V první dědině neznámý pachatel rozbil okno na osobním vozidle Toyota, které stálo před školkou. Z vnitřních prostor ukradl dva batohy viditelně odložené na sedadle. Škoda na poškození vozidla byla nepoměrně vyšší, cca 10 000 Kč, než na odcizených věcech, které měly hodnotu 1 500 Kč. V druhé obci bylo osobní auto VW odstavené u místní pily a pachatel se dovnitř dostal stejným způsobem. Ze sedačky ukradl peněženku s finanční hotovostí 1 500 Kč, osobními doklady a platební kartou. V tomto případě byla škoda na poškození vyčíslena na 20 000 Kč a na odcizených věcech 3 000 Kč.

 

Otázkou k zamyšlení je, zda by se pachatel vloupal do vozidel, i kdyby se v nich nenacházely viditelně odložené věci. Každý kdo opouští vozidlo, byť i na krátký čas, by si měl zkontrolovat, jestli se uvnitř nenachází něco, co by mohlo přitáhnout pozornost. I z těchto případů je zřejmé, že škoda na rozbitých oknech a rámech dveří vozidel několikanásobně převýšila škodu, než je cena ukradených věcí.

V loňském roce jsme zaznamenali a šetřili na celém okrese Přerov 95 případů vykradených vozidel, z nichž pouze jedna desetina se podařila objasnit. Letos máme již 5 případů, kdy ke čtyřem došlo na Hranicku a k jednomu v Přerově. Pokud budou lidé stále nepozorní ke svému majetku, a budou ho viditelně vystavovat, bude oznámení stejného charakteru na policii zajisté přibývat a také poroste výše způsobené škody, kterou si okradení občané budou muset hradit za svých kapes.

 

por. Mgr. Miluše Zajícová

15. února 2017ilustrační obrázekilustrační obrázek

vytisknout  e-mailem