Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dva řidiči se zákazem řízení

OLOMOUC - Jeden měl pozitivní orientační test na omamné a psychotropní látky, druhý pozitivní orientační dechovou zkoušku. 

V úterý 20. 6. v odpoledních hodinách kontrolovali policisté na Tř. 17. listopadu v Olomouci vozidlo Peugeot. Při kontrole 31letého řidiče zjistili, že má Okresním soudem v Olomouci vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do září 2018. Provedli u něj také orientační test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní na cannabinoidy a amfetaminy. Další jízdu mu zakázali. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až dva roky za mřížemi.

Téhož dne, v úterý 20. 6. kolem půl osmé navečer, vyjížděli policisté dopravního inspektorátu Olomouc k dopravní nehodě na ulici Vojanově v Olomouci, části Nová ulice. Osobní vozidlo Citroën Xsara, které řídil 21letý řidič, z prozatím přesně nezjištěných příčin  po projetí pravotočivé zatáčky dostalo smyk a narazilo do zaparkovaného vozidla Renault Kangoo. Policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní, a naměřili mu kolem 1,5 ‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Orientační test na omamné a psychotropní látky byl negativní. Policisté při kontrole navíc zjistili, že mladý muž má vysloveny dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel, a to až do listopadu 2018. Další jízdu mu zakázali. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 60 000 korun. Řidič je nyní podezřelý ze dvou trestných činů, a to trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

por. Mgr. Irena Urbánková

21. června 2017

vytisknout  e-mailem