Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Drogy ani alkohol za volant nepatří

OLOMOUCKO - Hrozí jim postih 

V pondělí 30. 12. 2019, krátce před jedenáctou dopoledne, kontrolovali policisté v Olomouci, části Povel, osobní motorové vozidlo Ford Focus. U 28letého řidiče provedli také orientační test na omamné a psychotropní látky, který prokázal přítomnost cannabinoidů. Řidič s výsledky trestu souhlasil a po poučení se odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté navíc zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění skupiny „B“. Další jízdu mu zakázali. Nyní je tak podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu dle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Ze stejného přestupkového jednání je podezřelý také 23letý řidič osobního vozidla Ford Mondeo, kterého kontrolovali policisté v pondělí 30. 12. 2019, kolem třiadvacáté hodiny v Olomouci, části Lazce. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku a naměřili mu téměř 0,7‰ alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou lehce přes 0,7‰ alkoholu v dechu. Další jízdu mu zakázali.

Téhož dne, krátce po třiadvacáté hodině, pak kontrolovali policisté v Uničově osobní motorové vozidlo Škoda Fabia. U 20letého řidiče provedli také orientační test na omamné a psychotropní látky, který prokázal přítomnost amfetaminu a cannabinoidu. Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Nyní je tak podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, nicméně o přesné právní kvalifikaci bude rozhodnuto na základě výsledků laboratorního zkoumání odebraného biologického materiálu.

por. Mgr. Irena Urbánková

31. prosince 2019

vytisknout  e-mailem