Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Distribuce a výroba drog

OLOMOUCKO, ŠTERNBERSKO - Mladá žena může skončit za mřížemi až na pět let. 

Kriminalisté územního odboru Olomouc, oddělení obecné kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování, realizovali začátkem minulého týdne, na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti, další případ na úseku drogové problematiky. V této souvislosti zahájili trestní stíhání 27leté ženy ze Šternberska, kterou obvinili z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Samotná realizace proběhla v pondělí 13. 11. 2017, kdy na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, byla 27letá žena zdržena na Šternbersku ve vozidle Renault Clio. Policisté u ní provedli také orientační test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní na amfetamin. Ještě téhož dne byla provedena prohlídka vozidla, které obviněná řídila a následujícího dne také domovní prohlídka v místě jejího současného bydliště. Při nich kriminalisté zajistili věci, související s nelegální výrobou a distribucí drog a také několik gramů psychotropní látky metamfetaminu, tzv. pervitinu. Zajištěné věci budou zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz.Jak kriminalisté zjistili,  obviněná se tohoto protiprávního jednání, týkajícího se trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, měla dopustit od ledna 2017 tím, že v několika případech měla provézt neoprávněně z ciziny několik balení různých druhů léčiv, obsahujících látku, sloužící k nelegální výrobě drog, z nich neoprávněně vyrobit několik  desítek gramů metamfetaminu, tzv. pervitinu a tento dále za úplatu, distribuovat několika dalším odběratelům na Šternbersku a Uničovsku, a to v různých dávkách a množství.  Mezi její zájemce patřili muži i ženy ve věku od 27 do 30let. I ona sama je uživatelkou drog.

Druhého z trestných činů – maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se měla dopustit tím, že řídila osobní motorové vozidlo, ačkoliv má rozsudkem Okresního soudu v Bruntále vysloven od listopadu letošního roku platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to na dobu 36 měsíců. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněné za oba trestné činy až pětiletý pobyt za mřížemi.  Trestní stíhání obviněné probíhá na svobodě.

por. Mgr. Irena Urbánková

20. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem