Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dealeři skončili v rukou policie

OLOMOUCKO - Hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi. 

V průběhu tohoto týdne realizovali kriminalisté „TOXI“ týmu územního odboru Olomouc, na základě vlastního rozpracování, další dva případy na úseku drogové problematiky. Výsledkem je zadržení dvou mužů ve věku 27 a 35let (oba z Olomoucka) a jejich následné obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Samotná realizace proběhla v úterý 4. června 2019, ve spolupráci s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 35letý muž byl zadržen v jedné z místních částí Olomouce v okamžiku předávky drogy jednomu z odběratelů, druhý z nich, byl zadržen ve stejný den, při cestě vozidlem na jedné z komunikací na Olomoucku. Oba byli zadrženi na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem. Ještě téhož dne provedli kriminalisté u obou zadržených domovních prohlídky, a také prohlídky jiných prostor, především osobních vozidel, ve kterých se zadržení pohybovali. Při nich zajistili kriminalisté stopy, úzce související s nelegální distribucí drogy, mimo jiné i několik psaníček, několik desítek gramů metamfetaminu, tzv. pervitinu a u obou i krátkou střelnou zbraň. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. V následujících dnech bylo zahájeno trestní stíhání obou zadržených, jakožto obviněných ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jak kriminalisté zjistili, 35letý obviněný si měl minimálně od října 2018 opatřovat od blíže neustanovených osob psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin a tuto následně distribuovat na teritoriu města Olomouce a okolí, několika dalším odběratelům v různých dávkách a množství, a to buď za úplatu či zdarma. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. Obviněný není uživatelem drogy. Druhý z obviněných si měl minimálně od listopadu 2018 rovněž opatřovat od blíže neustanovených osob psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin a tuto následně distribuovat na teritoriu města Olomouce a v blízkém okolí, a to buď za úplatu či zdarma, několika dalším odběratelům v různých dávkách a množství. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. Obviněný je uživatelem drogy.

V případě prokázání viny a odsouzení jim tak hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Trestní stíhání obviněných probíhá na svobodě.

por. Mgr. Irena Urbánková

7. června 2019

vytisknout  e-mailem