Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prevence kriminality mládeže v dopravě

Český Krumlov – V úterý 8. září 2009 komisař Územního odboru Služby kriminální služby a vyšetřování Český Krumlov navštívil Střední uměleckoprůmyslovou školu Sv. Anežky České v Českém Krumlově.  

Přednáška 8.9.2009-Sv.Anežky (1).jpgPřednáška 8.9.2009-Sv.Anežky (1).jpg
Studentům prvních ročníků v šesti vyučovacích hodinách představil projekt prevence kriminality mládeže na úseku dopravy s názvem „Žij a nech žít“. 
 
Besedy se zúčastnili studenti  tří prvních ročníků, celkem tedy bylo osloveno 60 posluchačů. Vzhledem ke skutečnosti, že součástí středoškolského vzdělání je většinou i získání řidičského oprávnění pro různé skupiny a podskupiny, byl projekt zaměřen na tuto cílovou skupinu, která zahrnuje adolescenty ve věku 15 – 18 let, tedy začínající řidiče.
 
Cílem přednášky bylo vysvětlit studentům následky dopravních nehod, vytvoření pocitu odpovědnosti a vědomí, že motorové vozidlo je „ zbraň“ a následky dopravních nehod bývají v mnoha případech na celý život nejen pro samotného účastníka dopravní nehody, ale i jeho okolí. Bylo zdůrazněno, že společným jmenovatelem při etiologii dopravních nehod je ve většině případů agresivní jízda, bezohlednost a neodpovědnost účastníků silničního provozu. Na konkrétních případech dopravních nehod byla studentům předána zprostředkovaná zkušenost a vysvětleno zatěžování integrovaného záchranného systému neukázněnými účastníky silničního provozu. 
 
Přednáška 8.9.2009-Sv.Anežky (2).jpgPřednáška 8.9.2009-Sv.Anežky (2).jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Přednáška 8.9.2009-Sv.Anežky.jpgPřednáška 8.9.2009-Sv.Anežky.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komisař por. Bc. Hluško Oldřich

vytisknout  e-mailem