Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zbraňová amnestie pomalu končí

RYCHNOVSKO – Využil zbraňovou amnestii, policisté přijali historickou zbraň z 19. století. 

Už jen několik posledních dnů zbývá v rámci zbraňové amnestie pro případné předání nelegálně držených střelných zbraní, střeliva, munice anebo výbušnin. Tato celorepubliková akce, která začala v na konci letošní ledna, totiž končí 31. července 2021. Tím končí i zánik beztrestnosti za trestný čin nedovolené ozbrojování, kdy odhaleným hříšníkům může dokonce v krajním případě hrozit i několikaletý pobyt za mřížemi.

Zbraňové amnestie využil v pondělí 26. července občan z Rychnovska, který policistům odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál územního odboru Rychnov nad Kněžnou přinesl zbraň, kterou nepřebírají každý den – BROKOVNICE DVOJKA – jehlovka z 19. století, výrobce F. v. Dreyse z města Sömmerda.

Po posouzení této zbraně policisté zjistili, že je vyrobená zřejmě před rokem 1890. Zajímavostí je, že se nabíjí pomocí páky v podpaždí - pákové nabíjení. Po provedení všech prověrek bude zbraň pravděpodobně vrácena majiteli bez registrace, jelikož se jedná o zbraň kategorie ,,D“ – historickou.

Občané, připomínáme, že tzv. Zbraňová amnestie,  tedy zánik trestnosti  nedovoleného ozbrojování, bude probíhat do 31. července tohoto roku. Využijte této možnosti a  zbraně odevzdejte.


por. Ing. Eliška Majerová
28. 7. 2021, 8:00

Odkazy do noveho okna

BROKOVNICE DVOJKA

BROKOVNICE DVOJKA 

Detailní náhled

BROKOVNICE DVOJKA

BROKOVNICE DVOJKA 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem