Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do zlatnictví objasněno!

JIČÍNSKO - Policisté zadrželi tři muže, kteří skončili v policejní cele. 

zlatnictví.jpgzlatnictví Nová PakaV uplynulých dnech kriminalisté po vydání předchozího souhlasu se zadržením zadrželi v Nové Pace tři muže ve věku 24, 34 a 31 let, proti kterým zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání zločinu krádeže, přečinu výtržnictví spáchaného ve spolupachatelství a proti jednomu z nich zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Trojici mužů klademe za vinu, že koncem ledna letošního roku násilím vnikla do prodejny umístěné na Masarykově náměstí v Nové Pace, odkud odcizila 5 sametových plat se šperky v celkové hodnotě přesahující 50 tisíc korun. Konkrétně se jednalo o chirurgický piercing, náramky a stříbrné náušnice, které obratem zpeněžila, a peníze využila pro svou potřebu.

Další společnou „činností“, kterou na sebe poukázali, bylo napadení dvaadvacetiletého mladíka začátkem letošního ledna v Nové Pace, kterého fyzicky napadli, přičemž on jim utekl a vyhledal lékařskou pomoc.

O pár dní později opět na Jičínsku v obci Radim násilím vnikli do klece s propanbutanovými lahvemi, které odcizili a tím způsobili poškozené firmě škodu dosahující téměř 10 tisíc korun.

Ve dvou případech se čtyřiadvacetiletý muž v lednu dopustil sám i další trestné činnosti, když nezaplatil pohonné hmoty na čerpací stanici a dále když odešel bez zaplacení z prodejny potravin.

V neposlední řadě v několika případech jeden z nich a to čtyřiatřicetiletý muž usedl za volant vozidel Fiat a Peugeot, ačkoliv mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do ledna roku 2022. Nutno dále zdůraznit, že při otáčení s bílým vozidlem Peugeot narazil do radlice nákladního vozidla, čímž způsobil škodu 25 tisíc korun. Tuto událost však na linku 158 neoznámil.  

Lustrací obviněných mužů vyšlo najevo, že mají několik záznamů v rejstříku trestů a to zejména za majetkovou trestnou činnost. Dva z nich se dokonce vrátili z výkonu trestu odnětí svobody, přičemž v páchání trestné činnosti i nadále pokračovali. Třetí z obviněných byl potrestán odnětím svobody podmíněně se zkušební dobou do srpna 2021 za přečin výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu.

V případě prokázání viny jim hrozí až osmiletý pobyt ve vězení.

Video ke stažení níže.

por. Pižlová Šárka, DiS.
24. 2. 2021, 9:00

vytisknout  e-mailem