Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do pizzerie

JIČÍNSKO – Zloděj nepohrdl ani surovinami na výrobu pizzy. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoVe středu 12. srpna po deváté hodině ranní policisté přijali na tísňové lince 158 oznámení o vloupání do pizzerie v Nové Pace.

V nočních hodinách měl přes okno vniknout do místní provozovny prozatím neznámý provinilec. Zde měl mimo jiné odcizit pokladní zásuvku a kasírtašku s finanční hotovostí. Rovněž sebral i několik energetických nápojů. Sebou si kuriózně odnesl i nakrájenou cibuli, žampióny, olivy i pikantní klobásu. Celková škoda se tak vyšplhala na částku přesahující 6 tisíc korun.

Neznámý delikvent se tak měl dopustit přečinu krádeže, za což mu v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

V souvislosti s výše uvedeným případem policisté radí jak předcházet vloupání do domu, bytu či provozovny:

  • Základem jsou kvalitní dveře s bezpečnostním zámkem, vložkou a štítem, které jsou odolné proti rozlomení, odvrtání, prokopnutí a vysazení.
  • Důkladně zabezpečit také ostatní stavební otvory, jako například sklepní okénka, okénka na toaletách, zadní dveře, apod.
  • Vhodné jsou i ochranné folie na okna
  • Dbáme na řádné uzamykání dveří celého domu.
  • Při odchodu z domu, byť jen na krátkou dobu, pečlivě uzavřeme všechna okna a uzamkneme dveře
  • Důležitá je i všímavost sousedů. Proto udržujte dobré vztahy a nebuďte lhostejní ke svému okolí. V případě, že uvidíte ve svém okolí podezřelou osobu, ihned kontaktujte linku 158.
  • V současné době lze svůj majetek ochránit i různými bezpečnostními systémy, např. kamerový systém, nebo alarm atd.       
  • Přijdete-li domů a naleznete pootevřené dveře, do bytu vůbec nevstupujte a okamžitě přivolejte policii. Zabráníte tak zbytečnému zničení případných stop po pachatelích.

nprap. Aleš Brendl
13. srpna 2020

vytisknout  e-mailem