Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řídila pod vlivem drog

NÁCHODSKO – Devětatřicetiletá řidička měla pozitivní test na THC. 

Policisté z obvodního oddělení Červený Kostelec se v rámci běžného výkonu služby rozhodli zkontrolovat řidičku (39), se kterou provedli orientační test na přítomnost drog. Zjištěna ji byla přítomnost látky THC, proto byla vyzvána k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve a moči, čemuž vyhověla. Policisté ženě zakázali další jízdu.

Policisté sdělili podezření riskující řidičce, v rámci zkráceného přípravného řízení, z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento delikt, v případě prokázání viny, hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Řízení pod vlivem drog je přinejmenším stejně nebezpečné jako řízení vozidla pod vlivem alkoholu. V obou případech takový řidič představuje pro ostatní účastníky silničního provozu velké nebezpečí. Čím je hladina alkoholu nebo návykové látky u řidiče vyšší, tím víc je snížena jeho schopnost vozidlo řídit a je v silničním provozu nebezpečnější. Na odhalování těchto řidičů se proto náchodští policisté zaměřují v rámci dopravně bezpečnostních akcí ale i v rámci běžného dohledu nad silničním provozem.

por. Mgr. Lucie Konečná
'7.5.2024

vytisknout  e-mailem