Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pomáhají a chrání s AED

RYCHNOVSKO – Hlídka policistů společně s first responderem zachránila život 61letého muže. 

Není novou informací, že policejní hlídky mají ve své výbavě také automatické externí defibrilátory (AED). Jedná se o život zachraňující přístroj nezbytný pro obnovu srdeční činnosti. Pokud je postižené osobě poskytnuta okamžitá pomoc, nemusí mít náhlá zástava krevního oběhu smrtelné následky. V některých lokalitách jsou to právě proškolení policisté, kteří se dostanou k člověku, kterému selhává srdeční činnost, dříve než profesionální zdravotníci.

Jeden takový zásah mají za sebou policisté z obvodního oddělení Týniště nad Orlicí, kteří včera v odpoledních hodinách prováděli hlídkovou činnost ve svém teritoriu. Dispečink zdravotnické záchranné služby se spojil s operačním střediskem Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a vyžádal si asistenci u 61letého muže, který doma zkolaboval.  

Hlídka ve složení prap.  Jaroslav Nyč a nstržm. Lukáš Hájek dorazila během chvilky na místo a začala u muže provádět nepřímou masáž srdce. Mezitím na místo dorazil first responder, který aktivoval defibrilátor. Ten po vyhodnocení srdeční činnosti provedl tři výboje. Tím se podařilo obnovit životní funkce a zachránit tak muži život. Následně si ho do své péče převzali lékaři.

por. Ing. Eliška Majerová
19.1.2022, 12:00

vytisknout  e-mailem