Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rychnovští policisté objasnili krádež platební karty

RYCHNOVSKO - Opakovaně neoprávněně vybírala tisíce korun. 

Rychnovským policistům se podařilo objasnit krádež platební karty a s ní spojené neoprávněné výběry finanční hotovosti, ke které došlo na začátku letošního roku. Provedli na místě šetření a vytipovali možné podezřelé osoby.

Podařilo se jim zjistit, že dvaašedesátiletá žena vzala platební kartu z taštičky ve stolku starší ženy hospitalizované v místní nemocnici. Pomocí této platební karty pak provedla tři finanční transakce. Nejdřív kartou zaplatila v jednom z obchodních řetězců, poté provedla dva výběry u bankomatu v Dobrušce. V prvním případě nepřesahovala částka 400 korun, další dny se odhodlala navýšit svůj výnos a z bankomatu vybrala vždy 2 tisíce korun. 

Celková škoda se vyšplhala přes 4 tisíce korun.

Policisté ženě ve zkráceném přípravném řízení sdělili za přečin neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku a přečin krádeže, za což v případě odsouzení hrozí až dva roky ve vězení.

V souvislosti s tímto případem policisté opět připomínají, nedávejte zlodějům šanci a dodržujte základní bezpečností pravidla. Příruční tašky vždy řádně uzavřete, nikdy je nenechávejte odložené a věnujte také pozornost osobám pohybujícím se ve vaší blízkosti. Pokud víte, že své věci budete muset nechat bez dozoru, berte si s sebou pouze částku, u které vás její ztráta nebude tolik mrzet, a pokud nepotřebujete platební kartu, nechte ji radši doma. V případě, že si ji chcete vzít a potřebujete si zaznamenat váš pin, nikdy jej nenechávejte vedle své karty. Jakmile krádež zjistíte, okamžitě kartu zablokujte a věc nahlaste na Policii ČR.

por. Mgr. Lucie Konečná
19.2.2020, 11:00 hod

vytisknout  e-mailem