Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Najde nepozorný řidič odvahu a přihlásí se sám?

JIČÍNSKO – Srazil chodce a ujel. 

DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020Jičínští dopravní policisté v současné době mimo jiné šetří dopravní nehodu, ke které mělo dojít ve čtvrtek 12. března letošního roku před půl šestou ranní na silnici III. třídy v katastru obce Libošovice.

Podle prvotních informací měl dosud neznámý řidič s nezjištěným vozidlem jet ve směru od Malechovic na Roveň. Po projetí pravotočivé zatáčky se zřejmě plně nevěnoval řízení motorového vozidla a s největší pravděpodobností měl přehlédnout šestapadesátiletého muže. Ten šel z pohledu řidiče při pravém okraji silnice ve směru na Malechovice. Při míjení s chodcem došlo ke střetu  pravé části vozidla s pravým bokem chodce. Muž poté skončil s lehkým zraněním v silničním příkopu. Řidič nezastavil a z místa dopravní nehody odjel. Zraněný muž následně odešel do místa svého bydliště, kde se převlékl a nechal se odvézt k lékařskému ošetření. Alkohol u řidiče nebylo možné vyloučit ani potvrdit. Dechová zkouška u chodce prokázala negativní hodnoty.

V souvislosti s probíhajícím šetřením a na základě zjištěných informací se policisté obrací na veřejnost či případné svědky celé události o pomoc s určením totožnosti řidiče, kterého tímto rovněž vyzýváme, aby případně sám kontaktoval policisty z důvodu šetření dopravní nehody.

Jakékoliv informace k osobě řidiče prosím sdělte policistům na dopravní inspektorát na telefonní číslo 974 533 250.

V souvislosti s uvedeným případem policisté upozorňují:

Naše viditelnost zásadně ovlivňuje to, zda se nám řidič vyhne, nebo nás srazí. Za snížené viditelnosti jsou velmi důležité reflexní prvky.

Viditelnost chodce

Důležitá je především spodní část těla, tj. barva kalhot a bot a např. kočárku, který tlačíme před sebou, a je tak vidět první. Reflexní materiály je nejlepší umístit na nejvíce se pohybující část – upoutá tak větší pozornost.

Viditelnost cyklisty

Jízdní kolo musí mít vždy odrazku přední, zadní, boční a na pedálech. Za snížené viditelnosti ještě navíc přední a zadní osvětlení. Ideálním doplňkem povinné výbavy je reflexní proužek na kotníku.

Více informací naleznete v preventivním odkazu ZDE.

nprap. Aleš Brendl
13. března 2020; 09:35

Odkazy do noveho okna

DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020

DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020 

Detailní náhled

DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020

DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020 

Detailní náhled

DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020

DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020 

Detailní náhled

DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020

DN Libošovice ze dne 12. 03. 2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem