Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Konflikt v restauraci

RYCHNOVSKO - Host na jiného hosta zaútočil půllitrem. 

V neděli (1.8.) krátce po půlnoci jsme na lince 158 přijali oznámení, že v jedné restauraci na Rychnovsku došlo k fyzickému napadení mezi dvěma hosty, kdy jeden z nich je zraněn. Přítomní hosté zraněnému muži poskytli první pomoc a poté předali do péče záchranné službě, která ho převezla do nemocnice.
Přivolaná hlídka podezřelého 34letého muže z útoku pocházejícího z jiné země Evropské unie na místě zadržela, podrobila dechové zkoušce s výsledkem 2,2 promile alkoholu a převezla na protialkoholní záchytnou stanici. Po jeho vystřízlivění ho vyšetřovatel obvinil ze zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Klade mu za vinu, že po slovní rozepři s o 3 roky mladším mužem ho udeřil půllitrem, který o něho rozbil a kterým ho pořezal.
Vyšetřovatel podal ke státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby z důvodné obavy, že by se mohl cizinec skrývat, či vyhýbat trestnímu řízení, nebo by mohl v trestné činnosti pokračovat. Z jeho rejstříku trestů vyplynulo, že byl v České republice již dvakrát trestán za násilnou trestnou činnost.
Obviněnému muži, kterého soudce do vazby v dnešních dopoledních hodinách poslal, nyní hrozí trest odnětí svobody od 3 do 10 let.

por. Iva Kormošová
3.8.2021, 11.15

vytisknout  e-mailem