Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hrubá neslušnost na veřejnosti

HRADECKO - Muž za opakovanou trestnou činnost skončil ve vazbě. 

Minulý týden jsme v součinnosti se strážníky městské policie zadrželi 47letého muže, který měl na jedné hradecké autobusové zastávce slovně se sexuálním podtextem obtěžovat 21letou ženu a v nedalekém zdravotním středisku v čekárně posléze masturbovat. V době zadržení muž nadýchal téměř 2,5 promile alkoholu. Policisté muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Z evidencí policisté zjistili, že se jen od letošního února dopustil 16 obdobných i jiných jednání, které byly kvalifikovány jako přestupek. Na konci dubna se však dopustil také trestného činu výtržnictví, kdy v jednom hradeckém obchodě se hrubě choval vůči nakupujícím a kde se také obnažil. Za tento čin byl vzápětí odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody na 6 měsíců se zkušební dobou 18 měsíců.
Po vystřízlivění ho policisté obvinili z trestného činu výtržnictví a kvůli důvodné obavě, že bude v trestné činnosti pokračovat, podali na něho ke státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval a muže do vazby poslal. Pokud ho uzná vinným, může ho odsoudit až na tři roky do vězení.

por. Iva Kormošová
9.5.2022, 14.45

vytisknout  e-mailem