Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hrozí mu pět let vězení

KRAJ/HRADECKO - Při silniční kontrole měl u sebe marihuanu, hašiš, extázi, LSD a kokain. 

„Na počátku února vykonávala hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků na dálnici D11 kontrolní činnost zaměřenou na úhradu elektronických dálničních známek.
Její pozornost upoutal řidič osobního automobilu Subaru Justy, který předjel služební vůz nepřiměřenou rychlostí a jeho chování v silničním provozu neodpovídalo standardu; ke své jízdě volil střídavě levý a pravý jízdní pruh. Celníci jej dojeli a pomocí zvláštního výstražného zařízení navedli na exit 76. kilometru ve směru na Hradec Králové k celní kontrole. Během ní působil velmi klidně a na prvotní dotaz kontrolujících příslušníků vyloučil převoz omamných a psychotropních látek, lihovin, cigaret, narkotik či zbraně.

Na zadním sedadle však celníci vzápětí našli kartonovou krabici přebalenou černou fólií a v ní tři PVC tašky obsahující marihuanu a kokain. K jejich vlastnictví se pětatřicetiletý Čech osobně přihlásil a jedním dechem dodal, že v batohu umístěném rovněž na zadním sedadle převáží další množství marihuany a kokainu a také LSD, hašiš a extázi. Celníci na místo přivolali policisty, jimž případ předali, “ uvádí k záchytu tisková mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj por. Ing. Jitka Fajstavrová.

Celníci drogyzajištěné drogyHradečtí kriminalisté si začátkem února 2022 od hlídky celní správy převzali případ řidiče, který řídil pod vlivem omamných a psychotropních látek a ve vozidle měl drogy.
Hlídka celní správy 35letého řidiče vozidla Subaru kontrolovala začátkem února 2022 po 14. hodině na výjezdu z dálnice D11 ve směru na Hradec Králové. Muž měl pozitivní test na drogy a ve správním řízení mu za to hrozí pokuta až 20 tisíc korun.
V rámci provedené silniční kontroly jsme u řidiče zajistili drogy, přičemž po provedení odborného vyjádření z oboru kriminalistika, odvětví chemie se jednalo o marihuanu (870 g), hašiš (9,5g), extázi (7,4 g), LSD (9 papírků) a kokain (4,05 g).
Obviněný muž kriminalistům sdělil, že si vypěstoval pět rostlin marihuany v průběhu loňského roku na Náchodsku. Poté jí usušil a vyrobil z ní drogu marihuanu a hašiš, které na různých akcích směnil za drogu jinou.
Kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání za přečin přechování omamné a psychotropní látky a jedu a za přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
17. 5. 2022, 8:30

Odkazy do noveho okna

Celníci drogy

Celníci drogy 

Detailní náhled

Celníci drogy

Celníci drogy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem