Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Hledáme další svědky

JIČÍNSKO – Předjíždění tahače s kládami v nepřehledné zatáčce uzavřeno. 

Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dne 20. 01. 2020Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dne 20. 01. 2020AKTUALIZACE  ze dne 18. 02. 2020

Jičínští dopravní policisté v těchto dnech odložili věc dopravního přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. I přes jeho intenzivní šetření a odborná zkoumání zajištěného originálního kamerového záznamu se nepodařilo, a to z důvodu jeho špatného rozlišení, ustanovit protijedoucí motorové vozidlo spolu s jeho řidičem.

Tímto rovněž děkujeme všem řidičům, kteří se přihlásili na mediální výzvu se svým svědectvím. Bohužel ani jeden z nich neměl ve svém vozidle k dispozici palubní kameru. Přesto si velice vážíme jejich aktivního přístupu a snahy pomoci při šetření uvedené události.

Na základě komplexního vyhodnocení podali dopravní policisté na Ředitelství silnic a dálnic ČR podnět k místní úpravě silničního provozu na silnici I. třídy číslo 16 v katastru obce Vidochov ve směru na obec Horka u Staré Paky.  V uvedeném úseku došlo nejenom ke zvýšení počtu závažných dopravních nehod se zraněním účastníků silničního provozu, ale i ke zvýšenému počtu přestupků s ohrožením protijedoucích řidičů vozidel při předjíždění. V inkriminovaném místě je v současné době dopravním značením dovoleno řidičům předjíždět, i když se jedná o nepřehledný úsek silnice. Z důvodu zvýšení bezpečnosti silničního provozu proto policisté žádají umístit v tomto nebezpečném úseku svislé dopravní značky zákaz předjíždění a konec zákazu předjíždění spolu se středovou podélnou čarou souvislou.

nprap. Aleš Brendl
18. února 2020; 12:20

_________________________________________________________________________________________________________________

Jičínští dopravní policisté v současné době mimo jiné šetří riskantní předjíždění osobního automobilu, ke kterému došlo v pondělí 20. ledna kolem půl deváté ráno na silnici I/16 na nechvalně známém úseku mezi obcemi Vidochov a Horka u Staré Paky.

Pětačtyřicetiletá řidička, jedoucí ve směru na Novou Paku, čelila v levotočivé zatáčce velmi nebezpečné dopravní situaci, kterou zaznamenala na palubní kameru. V protisměru se proti ní objevilo předjíždějící osobní motorové vozidlo. Řidič za volantem v tomto okamžiku pravděpodobně špatně vyhodnotil celou situaci a předjížděl i přesto, že neměl před sebe náležitý rozhled k bezpečnému manévru. Navíc přitom ohrozil protijedoucí řidičku.

Hazardující provinilec se tak měl dopustit přestupkového jednání podle zákona o silničním provozu, za který mu v případě dopadení a prokázání viny hrozí ve správním řízení finanční sankce od 5 do 10 tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

Policisté tímto žádají svědky, kteří by mohli podat jakékoliv relevantní informace k uvedené události, aby je kontaktovali na kterékoliv služebně Policie České republiky nebo přímo na služební telefonní lince 974 533 250.

Za případnou pomoc děkujeme.

nprap. Aleš Brendl
27. ledna 2020; 12:40

Odkazy do noveho okna

Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dne 20. 01. 2020

Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dn... 

Detailní náhled

Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dne 20. 01. 2020

Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dn... 

Detailní náhled

Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dne 20. 01. 2020

Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dn... 

Detailní náhled

Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dne 20. 01. 2020

Nebezpečné předjíždění u Vidochova ze dn... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem