Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní akce

HRADECKO - Policisté zkontrolovali přes 150 vozidel. 

Na území Hradce Králové včerejšího dne (13.3.) proběhla dopravně bezpečnostní akce. Desítka dopravních policistů zkontrolovala na 150 vozidel a zaznamenala u řidičů 37 přestupků, za které na místě udělila pokuty za necelých 80 tisíc korun. Nejčastějším přestupkem bylo překročení rychlosti - 12 přestupků a nepoužití bezpečnostních pásů či záchytných systémů - 12 přestupků. S počtem 7 následoval přestupek držení hovorového zařízení. Zjištěný nejzávažnější přestupek při této akci policisté zjistili u 3 řidičů, které přistihli při jízdě na signál, který přikazuje zastavit vozidlo. Další řidiče tohoto přestupku budou z kamerových záznamů ještě dohledávat. 

Upozorňujeme: Stále platí JÍZDA NA ŽLUTOU = JÍZDA NA ČERVENOU - jakmile svítí na semaforu žlutá, resp. oranžová, každý řidič je povinen zastavit. Projet na žlutou smí řidič pouze, pokud je vozidlo při rozsvícení tohoto signálu již tak blízko, že by nemohl vozidlo bezpečně zastavit před křižovatkou.
Sankce za tento přestupek je na místě 4,5 až 5,5 tisíce korun a 6 bodů. Ve správním řízení 7 až 25 tisíc korun. Zákaz činnosti hrozí pouze v případě úmyslného nezastavení na pokyn, a to 4 – 6 měsíců. Vždy pak 6 bodů.

por. Iva Kormošová
14.3.2024, 12.30

vytisknout  e-mailem