Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto opravdu není trezor

NÁCHODSKO - Dvě krádeže v jeden den. 

Ve čtvrtek 17. 09. 2020 řešili policisté v Jaroměři dvě nahlášené krádeže. V prvním případě v ranních hodinách nahlásila oznamovatelka, že svůj osobní automobil tovární značky Škoda Felicie zaparkovala před školkou, kabelku uschovala pod sedadlo spolujezdce, následně jej ze strany řidiče uzamkla a v domnění, že je celé uzamčené a z místa odešla. Po návratu zjistila, že dveře na straně řidiče se neuzamkly a kabelka s osobními doklady, platební kartou a mobilním telefonem se ve vozidle nenachází. Celková škoda se vyšplhala na cca 4.000 korun.
Druhý případ je velmi podobný. V odpoledních hodinách oznamovatel zaparkoval svůj osobní automobil tovární značky Kia Ceed před školkou na jiném místě a před sedadlem spolujezdce ponechal svou aktovku, uzamkl jej a odešel. Po návratu zjistil, že je poškozena skleněná výplň u pravých předních dveří a aktovka s osobními doklady, mobilním telefonem značky IPhone 6, pánskou koženou peněženkou, platební kartou a dalšími věcmi se v autě není. Celková škoda se vyšplhala na cca 16.500 korun.
Za trestný čin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.

Policie znovu apeluje na občany, aby si svůj majetek zabezpečili a to v rámci prevence před tímto druhem trestné činnosti. Zejména nenechávali své věci odložené bez dozoru jako v tomto případě v osobních automobilech, ale např. i v kempech, nákupních košících nebo jízdních kolách. Pachatelům ke krádeži stačí i velmi krátký čas.

por. PhDr. Jaroslav Matoušek
21. 09. 2020, 14:00

vytisknout  e-mailem