Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

KRAJ - Úspěšná akce "HAVRAN" středočeských kriminalistů

Zadrženy byly celkem 4 osoby 

V rámci realizace akce „HAVRAN“, se kriminalistům odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Středočeského kraje podařilo odhalit a zadržet organizovanou skupinu pachatelů, zabývající se zřízením velkokapacitní pěstírny konopí setého (marihuana), obhospodařováním jejího chodu a následným prodejem sušiny této rostliny.
Při samotné realizaci, která probíhala ve dnech 7. - 9. 3. 2017, byly zadrženy celkem 4 osoby cizí státní příslušnosti, kdy tři z nich byli chyceni přímo v objektu pěstírny, která se nacházela v jedné průmyslové hale v malé obci na Kolínsku, čtvrtá osoba byla zadržena ve svém bydlišti v Praze. Zákroky proti pachatelům proběhly ve spolupráci se Zásahovou jednotkou Středočeského kraje a  na akci se dále podíleli policisté Národní protidrogové centrály Služby kriminální policie a vyšetřování.
Po zadržení následovaly domovní prohlídky, kdy bylo mimo jiné zajištěno více než 2800 rostlin konopí setého v různém vegetačním stadiu, kompletní technické vybavení a zařízení pěstírny, dále více než 80 kg rostlinné sušiny, finanční hotovost 7.000,- EURO a 2 osobní vozidla.

Všechny 4 osoby byly obviněny ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dle § 283 trestního zákoníku, za což jim hrozí trest odnětí svobody v délce trvání 8 až 12 let nepodmíněně. Všichni obvinění byli Okresním soudem v Kolíně vzati do vazby.

Na závěr je třeba zdůraznit, že akce „HAVRAN“ byla kriminalisty rozpracována po dobu 5 měsíců, proto se podařilo zadržet kromě tzv. „zahradníků“ i organizátory této trestné činnosti..

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem