Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradli v prodejně i na pumpě

CHEBSKO – Muž měl navíc při krádeži použít „pepřák“. 

Chebští kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci osmadvacetileté ženě a pětatřicetiletému muži. Tomu navíc ještě sdělili obvinění ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dvojice ve večerních hodinách dne 27. února přišla do jednoho z chebských supermarketů, kde měla společně odcizit zboží v hodnotě téměř tisíc korun. Když si měli zboží uschovat pod své oblečení a projít bez zaplacení pokladnami, oslovil je pracovník bezpečnostní agentury. Tomu nejdříve měla dvojice vydat odcizené zboží a poté měl muž zaměstnanci ostrahy nastříkat pepřový sprej do obličeje a dát se se ženou na útěk. V cestě jim však stály zavřené dveře, které měl muž poškodit a tím umožnit ženě, aby z prodejny utekla. I ona ale následně do dveří měla kopat. Obě osoby byly policisty z Obvodního oddělení Cheb – město zadrženy. Poškozením dveří způsobil muž se ženou škodu ve výši nejméně 5 tisíc korun.

Policistům se navíc podařilo důkladným prověřováním zjistit, že na konci měsíce ledna se obě osoby měly vloupat do jedné z čerpacích stanic na Chebsku. Po rozbití skleněné výplně dveří odtud měly odcizit různé tabákové výrobky v hodnotě přes 6 tisíc korun.

Navíc měl uvedený muž na začátku měsíce února řídit vozidlo, kterým si měl přijet natankovat na čerpací stanici na Chebsku a to i přesto, že má Okresním soudem v Chebu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Přečin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání objasnili policisté z Obvodního oddělení Cheb – venkov.

Pětatřicetiletého muže policisté propustili ze zadržení. Na svobodu se ale nedostal, protože byl předán věznici do výkonu trestu odnětí svobody. Muž byl totiž v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost a výzvě k nástupu výkonu trestu nevyhověl. I tímto jednáním se tedy dopustil dalšího přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí. Na ženu podal kriminalista státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby.

V případě prokázání viny hrozí jak muži, tak i ženě, trest odnětí svobody v délce tří let.

prap. Bc. Michal Žáček
1. 3. 2018

vytisknout  e-mailem