Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kradli v obchodech

PŘÍBRAMSKO - Dva muži kradli v obchodech v době nouzového stavu, nyní již hrozí až osm let ve vězení. 

Dva až osm let pobytu za mřížemi hrozí 23letému zlodějíčkovi, který dne 31. března kradl třikrát v příbramských prodejnách. Nejdříve odcizil v odpoledních hodinách coca colu a kartáček. Po pár hodinách přišel do stejného obchodu znovu a zcizil pět lahví alkoholu, zubní pastu a lubrikační gely. O dvě hodiny později zavítal do jiné prodejny a tady ho zlákalo velikonoční čokoládové zboží a arašídy v plechovce.

Jak se ukázalo, muž má na svědomí od 25. února do 18. března další čtyři skutky. V jednom obchodě si zavěsil kolem krku sluchátka, které tu ukradl a z místa poté odešel bez zaplacení. V domácích potřebách se mu hodilo pět pečících forem, které si uschoval pod oblečení. V obchodním domě si vzal bagetu s kuřetem a sendviče, s jídlem se pak uschoval do převlékací kabinky, kde jídlo zkonzumoval. V další prodejně na sebe oblékl dvě mikiny, obul si zde boty, do batohu hodil čtyři plechovky pití a přes pokladní zóny prošel, aniž by platil. Celkem způsobil škodu ve výši přesahující osm tisíc korun. Již v minulosti se obdobné trestné činnosti dopouštěl, policisté ho tento týden převezli do vazební věznice.

Žíznivý zloděj

Zřejmě nepřemožitelná chuť se napít přemohla dne 2. dubna brzy ráno 29letého muže, který násilím vnikl do skladových prostor obchodu s potravinami v obci Stará Huť a zcizil zde 24 energy drinků a k tomu přibral jednu lahev značkového alkoholu. Dobříšští policisté okamžitě zareagovali na telefonické oznámení o podezřelé a divně se chovající osobě a zloděje se jim podařilo krátce po činu zadržet. Následně ještě zjistili, že se dotyčný pokusil v dané obci vloupat do trafiky, což se mu ale nepodařilo. Způsobil však poškozením škodu ve výši 20 tisíc korun. I tomuto muži nyní za jeho jednání v době nouzového stavu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tiskové mluvčí
P ČR Příbram
3. duben 2020

vytisknout  e-mailem