Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli v obchodech

TEPLICKO - Jeden vzal sladkosti, druhý kosmetiku; Snažil se podvádět; Nedbal na výzvy. 

Kradli v obchodech

     Až tříleté vězení hrozí 33letému recidivistovi, který v teplickém supermarketu odcizil sladkosti v hodnotě téměř 2800 korun, schoval si je do batohu a bez zaplacení prošel pokladní zónou, kde ho chytila ostraha. Lup mu byl odebrán a vrácen do prodeje, lapka byl obviněn z přečinu krádeže, vyšetřován je na svobodě.

     O rok kratší trest hrozí 26letému zloději, který také kradl zboží v obchodech. Jednou ho přistihla ostraha hypermarketu při odcizení dvou triček, další případy se staly na přelomu srpna a září v různých drogeriích. Policisté přijali hned tři oznámení o krádežích kosmetiky, z obchodů mizely převážně drahé parfémy. Na základě kamerových záznamů byla ustanovena totožnost podezřelého, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinu krádeže.

Snažil se podvádět

     Z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl obviněn čtyřicátník z Teplicka, který porušil zákaz disponování se svým majetkem, který měl nařízen z důvodu několika proti němu vedených exekučních řízení. Vědom si této skutečnosti nechal své auto v hodnotě čtvrt milionu korun zaregistrovat na svého kamaráda, vozidlo ale stále fyzicky vlastnil a užíval jej. Vozidlo poté prodal a získanou částku si ponechal, čímž podstatně ztížil výkon rozhodnutí orgánu veřejné moci tím, že zatajil věc, které se takové rozhodnutí týká. Pokud jej soud uzná vinným, mohl by strávit až dva roky za mřížemi.

Nedbal na výzvy

     Na problémy si zadělal 21letý muž, který nereflektoval na písemnou výzvu finančního o podání prohlášení o svém majetku. Ten mu úředníci poslali kvůli daňovým nedoplatkům, které má z minulosti, muž však na výzvu nereagoval a v zákonné lhůtě požadované informace nesdělil. Tím se podle vyšetřovatele dopustil přečinu porušení povinnosti učinit pravdivé prohlášení o majetku, za což mu v krajním případě hrozí až roční vězení.

16. 11. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem