Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradli, aby měli peníze na drogy

ZLÍNSKO: Muži hrozí vězení. 

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil z trestného činu krádež dvaadvacetiletého muže ze Zlína. Muž kradl buď sám, nebo společně se svou o dva roky mladší přítelkyní v různých obchodních centrech ve Zlíně. Celkově způsobili škodu za čtrnáct tisíc korun, muž sám potom způsobil krádežemi škodu za více než deset tisíc korun.

Většinu z celkových devíti krádeží má na svědomí dvaadvacetiletý muž, který kradl v období od června do září letošního roku. V naprosté většině případů ho zajímaly holicí strojky nebo parfémy, které následně prodal za minimální ceny kolemjdoucím. Tímto způsobem si vydělával na drogy, na nichž je závislý. Ve dvou případech se s ním krádeží zúčastnila také jeho tehdejší přítelkyně, která ukradla podle jeho pokynu totožné zboží – holicí strojek a parfém. Odcizené věci muži po krádeži předala.

Muž byl do současné doby dvakrát soudně trestaný, poprvé již v šestnácti letech za trestný čin podvod. Nyní mu za trestný čin krádež v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Žena je podezřelá ze spáchání přestupku proti majetku, který policisté postoupí k vyřízení na příslušný úřad. Za přestupek jí ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.

vytisknout  e-mailem