Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradla vše, co ji přišlo pod ruku

KARLOVARSKÝ KRAJ – Žena úřadovala v několika městech v kraji. 

Hodně napilno měla v lednu letošního roku třicetiletá žena z Chebu. Ta nejdříve měla dne 3. 1. 2019 v odpoledních hodinách odcizit z čerpací stanice na Chebsku dva kartony cigaret, které si měla uschovat do své tašky a odejít bez zaplacení. Tím ale její drzost neskončila, protože pouze o několik hodin později se na čerpací stanici vrátila a měla odcizit další karton cigaret. Tentokrát ji ale při odchodu zastavila obsluha, která následně přivolala policii. Tímto svým jednáním měla žena způsobit škodu přes 2 tisíce korun.

O šest dní později se třicetiletá žena vydala do Karlových Varů. Tam měla po 19. hodině navštívit drogerii a do své kabelky vkládat téměř vše, co ji přišlo pod ruku. Kromě pilníku na chodidla měla odcizit například parfém, šampón či holicí strojek. S plnou kabelkou chtěla po několika minutách prodejnu opustit bez zaplacení, ale zastavila ji všímavá pokladní. Ta ji vyzvala, aby zboží z kabelky vyndala. Následně jí pokladní odebrala holicí strojek, ale po krátké debatě třicetiletá žena na nic nečekala a z prodejny i s odcizeným zbožím utekla. V tomto případě měla způsobit škodu téměř 2 tisíce korun.

O den později, tedy 10. 1. 2019, měla žena v odpoledních hodinách zavítat do prodejny elektroniky v Chebu. Tam si měla prohlížet vystavené zboží a následně si všimnout, že na pultu pro zaměstnance je položený nezajištěný služební tablet. Ten měla uschovat do své tašky a poté prodejnu okamžitě opustit. Tímto svým jednáním měla způsobit škodu 6 tisíc korun.

Dne 19. 1. 2019 měla žena úřadovat v dalším lázeňském městě, tentokrát v Mariánských Lázních. V místní drogerii si měla do tašky uschovat parfémovou vodu, kterou ale ani tentokrát nezaplatila, protože znovu měla prodejnu opustit bez zaplacení a tím způsobit škodu necelých 800 korun.

Policisté po provedených šetřeních a zhlédnutí kamerových záznamů třicetileté ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a v případě prokázání viny ji hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Jakub Kopřiva
30. 1. 2019

vytisknout  e-mailem