Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradla v prodejnách i v lázních

TEPLICKO - Recidivistka brala kosmetiku i peníze; Další podvod s dávkami; Zmizely notebooky a foťák. 

Kradla v prodejnách i v lázních

     Ve vazební věznici skončila 28letá recidivistka, která se v uplynulých týdnech dopouštěla na Teplicku majetkové trestné činnosti. Je podezřelá, že koncem července vnikla oknem do prodejny, kde vypáčila pokladnu a odcizila z ní deset tisíc korun, k tomu si ještě v prodejně přibrala dva sety kosmetiky. O několik dnů později vzala na prodejní ploše prodejny drogerie toaletní vodu v hodnotě několika set korun. Tentýž den o několik hodin později ukradla v jiné drogerii dva parfémy.

      Poslední krádeže se měla dopustit minulý týden, otevřeným oknem vnikla do lázeňského domu, kde z pokoje hostů odcizila peníze, parfémy, oblečení, boty a další věci v hodnotě téměř osm tisíc korun. V minulosti sedmkrát odsouzená žena byla obviněna z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, na soud, u kterého si v případě uznání viny může vyslechnout verdikt až tříletého vězení, bude čekat ve vazbě.

Další podvod s dávkami

     Z přečinu podvodu byla obviněna 19letá žena, která se neoprávněně obohatila o téměř dvanáct tisíc korun. Nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích. Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a po tři měsíce vyplácen příspěvek na bydlení, pokud bude uznána vinnou, hrozí jí až dvouleté vězení.

Zmizely notebooky a foťák

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v centru Teplic vnikl nedostatečně zajištěným oknem do firmy, ze které si odnesl fotoaparát a dva notebooky. Celková škoda byla vyčíslena na čtyřicet tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

13. 8. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem