Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradla v podmínce

LIBERECKO - Kvůli pár odcizeným šroubům hrozí nyní 24leté ženě až tříleté vězení. Její dva pomocníci vyvázli pouze s blokovou pokutou.  

Frýdlantší policisté sdělili v těchto dnech ve zkráceném přípravném trestním řizení podezření 24leté ženě z přečinu krádeže. Ta v pondělí 25. července 2016 ve večerních hodinách ve společnosti dvou mužů ve věku 27 a 29 let odcizila z areálu bývalého objektu pily, který je v současné době již opuštěný a téměř nevyužívaný, železný šrot. Odnesli si tak přes dvě desítky kusů kovových šroubů různých velikostí, železné panty a kovové držáky na kabely.  Způsobili tím škodu správci konkurzní podstaty. Jen pro zajímavost odnesli asi  4 kg železného šrotu, který má v současné době hodnotu pouze několika korun. Tento šrot chtěli prodat až v sousedním Polsku, kde by za něj dostali jen v řádech korun více.

Policisté krádež s dvojicí mladíků vyřešila uložením blokové pokuty. Mladá dáma již měla smůlu. V jejím případě nehrálo odcizené množství žádnou roli, neboť  v posledních třech letech již byla za krádež pravomocně odsouzena. Okresní soud v Liberci jí na konci loňského roku uložil pětiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na jeden rok. Žena tak skončila na policejní stanici a po provedených úkonech trestního řízení byla propuštěna zpět na svobodu. Nyní jí hrozí za krádež pár šroubů až tříleté vězení.  


28.7.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem