Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradla v družině i v prádelně

TEPLICKO - Recidivistce hrozí až tříleté vězení; Porušila zákaz soudu; Kradli v obchodech. 

Kradla v družině i v prádelně

     Policisté dopadli 27letou ženu, která je podezřelá ze spáchání dvou krádeží. V minulosti sedmkrát odsouzená recidivistka je podezřelá, že před dvěma týdny vnikla v dopoledních hodinách do družiny teplické základní školy, kde prohledala stoly ve třídách a odcizila z nich drobné mince, čokoládu a nůžky na nehty. Slabý úlovek ji neuspokojil a tak nedaleko družiny vnikla do objektu prádelny, kde z odložené kabelky odcizila peněženku s doklady, penězi a platební kartou. S tou poté na několika místech bezkontaktně zaplatila, poškozené ženě způsobila celkovou škodu přes tři tisíce korun.

     Žena byla obviněna z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, s ohledem na její pestrou trestní minulost jí hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Porušila zákaz soudu

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byla obviněna 32letá žena, která se vyhýbala nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Přestože měla už v březnu nastoupit do vězení, neučinila tak, proto na ni soudce vydal zatykač. Kromě toho porušila i soudem uložený trest zákazu pobytu na území teplického okresu, za porušení zákona jí hrozí prodloužení trestu až o dva roky.

Kradli v obchodech

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 45letý muž, který kradl v teplickém supermarketu. A neodradilo ho ani to, že byl opakovaně přistižen ostrahou, která ho při krádežích „načapala“ během uplynulého měsíce už třikrát. Kradl především čokolády, jednou si přibral i balení pstruha, celkem odcizil věci za více jak sedm tisíc korun, což policisté kvalifikovali jako přečin krádeže, za který by mohl až na dva roky za mříže.

     Ze stejného přečinu je podezřelý i 33letý muž, který v polovině května ukradl v bílinském supermarketu šest lahví koňaku a sýry, tentýž den o několik hodin později odcizil stejný alkohol v Mostě, v tomto případě dokonce 12 lahví. Celkem ukradl věci za více jak devět tisíc korun, stejně jako první lapka je vyšetřován na svobodě.

5. 6. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem